Lessenmiddag

De lessenmiddag zit vol!

Bijna 400 leerlingen uit groep 8 komen op woensdagmiddag 28 februari ervaren hoe het is om les te volgen op het Alkwin tijdens de lessenmiddag: drie korte lessen door onze docenten in verschillende (nieuwe) vakken. Alle leerlingen die zich hebben aangemeld, hebben direct na hun aanmelding een e-mailbevestiging ontvangen met details over hun gekozen vakkenroute. Deze week ontvangen zij een uitgebreide informatiebrief over de middag. Wil jij nog een plek bemachtigen en deelnemen aan de lessenmiddag? Stuur dan je contactgegevens onder vermelding van ‘lessenmiddag’ naar info@alkwin.nl en we plaatsen je op de reservelijst. Ervaring leert dat er op het laatste moment nog leerlingen afzeggen, dus er bestaat zeker nog een kans om alsnog deel te kunnen nemen.

Beste leerling uit groep 8,

Op dit moment ben je druk bezig met het kiezen van een fijne en goede school voor volgend schooljaar.
Om te kunnen ervaren hoe het is om op het Alkwin te zitten, hebben we op woensdag 28 februari 2024 een lessenmiddag voor je georganiseerd. Op deze middag kun je kennismaken met verschillende docenten en vakken op het Alkwin Kollege. We hebben pakketten gemaakt met interessante lessen bij elkaar.

Je kunt je vanaf vrijdag 15 december 2023 opgeven voor de lessenmiddag via onderstaand formulier en op de Open Dag zelf (dinsdag 30 januari 2024). Wees er snel bij, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Wanneer een vakkenroute vol zit, vervalt de keuzemogelijkheid in het formulier. Staan er geen routes meer, dan zijn alle plaatsen vergeven.

Het programma van de lessenmiddag start om 13.30 uur op het Alkwin Kollege. Vanaf 13.15 uur ben je welkom op school en word je welkom geheten door een aantal begeleidende bovenbouwleerlingen. Kom niet vroeger, want dan is het nog heel druk met pauzerende leerlingen en zijn er nog geen mensen om jou op te vangen.

Het lesrooster voor deze middag ziet er als volgt uit:
Eerste lesuur: 13.30 – 14.10 uur
Tweede lesuur: 14.15 – 14.55 uur
Derde lesuur: 15.00 – 15.40 uur

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten op onze lessenmiddag!

De lessenmiddag is alleen bedoeld voor leerlingen uit groep 8 (en niet voor ouders/broertjes/zusjes), leerlingen uit groep 7 zijn volgend jaar van harte welkom om lessen te komen volgen en de sfeer te komen proeven op school. Ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom op de Open Dag, maar de lessenmiddag is alleen voor groep 8-ers bedoeld!

Kun je, na aanmelding, toch niet naar de lessenmiddag komen? Stuur dan een e-mail naar j.elleswijk@alkwin.nl zodat wij je plek aan een andere leerling kunnen geven.