Aanmelden brugklas schooljaar 2024 – 2025

Heb jij je tijdens de landelijke aanmeldweek aangemeld voor de brugklas (schooljaar 2024/2025) op het Alkwin Kollege? Het plaatsingsbesluit valt pas op woensdag 24 april (15.00 uur in het ELK ouderportaal), maar in verband met de voortgang, willen wij je verzoeken om vóór zondag 14 april alvast ons digitale schoolaanmeldformulier in te vullen en een tijdslot te reserveren voor de aanmelddagen op 24, 25 en 26 april. Lees goed welke informatie je mee dient te nemen voor je aanmelding. 

Let bij het invullen van het aanmeldformulier op de volgende zaken:
 • Leerlingen komen terecht op de leerroute waarvoor ze zich digitaal hebben aangemeld.
 • Heb jij je aangemeld voor de vwo-brugklas? Dan kom je automatisch terecht in een vwo+klas met het vak Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON). Liever de leerroute vwo zonder WON volgen? Meld je dan aan voor de havo/vwo-brugklas. Daar wordt lesgegeven op vwo-niveau, maar zonder het vak WON.
 • Heb jij een havo/vwo-advies of vwo-advies, maar wil je liever de havo-leerroute volgen? In ELK was het niet mogelijk om deze keuze te maken, maar geef in ons digitale aanmeldformulier aan wat je gewenste leerroute is.

Via het onderstaande formulier verzamelen we alle benodigde informatie voor je aanmelding. Na het beantwoorden van de vragen ontvang je een aanmeldformulier per e-mail, samengesteld uit de ingevulde informatie. Vul bij het eerste vraagpunt het e-mailadres in waarop je het aanmeldformulier wilt ontvangen.

Zorg ervoor dat je de volgende documenten meeneemt wanneer je je aanmeldt:

 • Een uitgeprint en ondertekend aanmeldformulier.*
 • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs van de leerling.
 • Voor buitenleerlingen: een ondertekend aanmeldformulier (met stempel en handtekening van de basisschool) uit OnderwijsTransparant, inclusief het schooladvies.

*Indien ouders gescheiden zijn, is het vereist dat beide ouders het formulier ondertekenen, of dat u een uittreksel van ouderlijk gezag meeneemt als dit bij één van de ouders ligt.

Aanmeldformulier brugklas 2024 – 2025

Reserveer je tijdslot

We zien je graag tijdens de aanmelddagen!

In de regio Amstelland zijn deze afspraken vastgelegd in de zogenaamde kernprocedure. Alle informatie over de kernprocedure vindt u op de website van het Samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden (SWVAM). Op deze pagina van SWVAM vindt u algemene informatie over de overstap naar het voortgezet onderwijs.

In de week van 18 t/m 22 maart 2024 ontvangt u een e-mail van noreply@elkamstelland.nl met uw inloggegevens voor het ELK ouderportaal. Maak hier een account aan.  De gebruikersnaam is het ELK nummer van uw kind. Na het inloggen ziet u de gegevens van uw kind en daarna de contactgegevens. Controleer of de gegevens kloppen. Bekijk goed of het mailadres klopt; dit mailadres wordt gebruikt om u een link te sturen waarmee u op 24 april 2024 (vanaf 15.00 uur) kunt zien op welke middelbare school uw kind welkom is.

 • Zijn de gegevens onjuist? Neem dan contact op met de leraar/lerares van groep 8.
 • De contactgegevens kunt u zelf aanvullen en wijzigen.

Geef de schoolkeuze door tussen 25 en 31 maart 2024. Op de invulhulp ziet u een scholenoverzicht; daar staan de scholen die passen bij het schooladvies van uw kind. Afhankelijk van het advies moet u 2 of 5 scholen invullen. Als u inlogt op het ouderportaal komt u bij het aanmeldingsformulier. Geef aan naar welke scholen uw kind wil gaan. Doe dit in volgorde van voorkeur.

Controleer of het aanmeldingsformulier met scholen klopt en bevestig de aanmelding. Let op! Na de definitieve aanmelding kunt u niets meer wijzigen. U ontvangt een bevestiging per e-mail van ELK dat uw aanmelding is ontvangen.

Op woensdag 24 april (vanaf 15.30 uur), donderdag 25 april (vanaf 15.00 uur) en vrijdag 26 april (vanaf 15.00 uur) vinden de inschrijvingen plaats bij ons op school. Is uw kind welkom op het Alkwin? Boek dan snel een tijdslot en vul ons digitale inschrijfformulier in op deze pagina (het inschrijfformulier komt in april online).

Aanmelden MAVO/HAVO-klas

Inschrijving voor de mavo/havo-klas is alleen mogelijk op Vakcollege Thamen. Voor meer informatie over het Vakcollege Thamen bekijk de website www.thamen.nl.

Aanmelden zij-instroom

Wil je wisselen van middelbare school? Via een zij-instroomprocedure kun je je tot 1 mei aanmelden voor het Alkwin Kollege.

Als een leerling niet van een Amstellandse basisschool komt (bijv. uit de gemeente De Ronde Venen of Haarlemmermeer) en ook niet van een basisschool uit de Amsterdamse Kernprocedure, dan spreken we van een buitenleerling.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving over de aanmelding van buitenleerlingen heeft de Kernprocedure Amstelland op 1 maart besloten dat buitenleerlingen zich ook digitaal kunnen aanmelden via een link op de site van SWVAM – Kernprocedure Amstelland (https://www.swvam.nl/school/informatie-kernprocedure-amstelland). Ouders kunnen vanaf maandag 18 maart 2024 een ouder inlog voor het ELK ouderportaal aanvragen via de website van het SWVAM. Vervolgens is digitaal aanmelden mogelijk in de aanmeldweek van 25 t/m 31 maart 2024.  Leerlingen hoeven niet meer fysiek langs te komen op school zoals eerder vermeld.

Voor de digitale aanmelding in ELK zijn de volgende gegevens nodig:

 • Het Burgerservicenummer
 • Roepnaam, tussenvoegsel en achternaam
 • Emailadres van ouders/verzorgers (hierop ontvangt u de ouder inlog)
 • Basisschooladvies
 • Geslacht, geboortedatum, adres, naam en plaats basisschool
 • Voorkeurslijst (2 of 5 voorkeuren, afhankelijk van het advies)
 • Zijn er voorrangsregels van toepassing (indien van toepassing op VO school)

Controleer of het aanmeldingsformulier met scholen klopt en bevestig de aanmelding. Let op! Na de definitieve aanmelding kunt u niets meer wijzigen. U ontvangt een bevestiging per e-mail van ELK dat uw aanmelding is ontvangen.

Op woensdag 24 april (vanaf 15.30 uur), donderdag 25 april (vanaf 15.00 uur) en vrijdag 26 april (vanaf 15.00 uur) vinden de inschrijvingen plaats bij ons op school. Is uw kind welkom op het Alkwin? Boek dan snel een tijdslot en vul ons digitale inschrijfformulier in op deze pagina (het inschrijfformulier komt in april online).

Twijfel je of VWO+ de juiste keuze is? Doe de VWO+-checklist! Om er zeker van te zijn dat jouw verwachtingen kloppen met ons aanbod, hebben we een vragenlijst met 8 vragen opgesteld waaruit een advies komt. Je ontvangt het advies in je mailbox!

VWO+ Checklist

Het Alkwin Kollege volgt de afspraken die de schoolbesturen in de regio Amstelland samen met de schoolbesturen van het basisonderwijs in ‘de kernprocedure’ hebben gemaakt. Voor leerjaar 1 geldt in ronde 1 de volgende toelating: een broer of zus op het Alkwin of wonen op hetzelfde adres in een samengesteld gezin geeft plaatsingsgarantie. Dat geldt eveneens voor kinderen van ouders die werkzaam zijn op het Alkwin. Vervolgens worden de leerlingen uit (of van een basisschool uit) de eerste ring geplaatst, zoals bijvoorbeeld: Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer en de gemeente Nieuwkoop. Daarna worden de leerlingen uit de 2e ring geplaatst. Dit zijn de leerlingen uit de overige gemeenten zoals bijvoorbeeld de Ronde Venen.

Aanmeldingen van tweelingen of meerlingen worden gezamenlijk behandelend. Dit betekent dat we, indien nodig, bij loting zowel samen inloten als uitloten.

 • Havo-brugklas: les op havo-niveau, toelating met een havo-advies, een havo/vwo-advies of een vwo-advies.
 • Havo/vwo-brugklas: les op vwo-niveau, toelating met een havo/vwo-advies of een vwo-advies (zonder WON-wens).
 • Vwo-brugklas: les op vwo-niveau, extra uitdaging (WON), toelating met een vwo-advies.
 • Mavo/havo-klas Thamen: met een vmbo-t/havo advies.

Zij-instroom 4-havo

Via een zij-instroomprocedure 4-havo kun je je aanmelden voor het Alkwin Kollege.


Zij-instroom (leerjaar 2, 3, 4, 5 en 6)

Wil je wisselen van middelbare school?
Via een zij-instroomprocedure kun je je aanmelden voor het Alkwin Kollege.