Mediatheek

Het Alkwin Kollege heeft een goed uitgeruste mediatheek, die van maandag tot en met vrijdag is geopend van 8.00 tot 16.30 uur.

De mediatheek is voorzien van ruim 15.000 verschillende boeken, waaronder veel leuke jeugdboeken. Ook kunnen we voor speciale projecten extra boeken lenen bij de openbare bibliotheek. Zolang je je boeken op tijd terugbrengt, kost het lenen je helemaal niets.

Natuurlijk kun je ook in de mediatheek terecht om informatie te zoeken voor een werkstuk of presentatie. Er staan 30 computers met een printer, aangesloten op het netwerk. Elke leerling mag, na afgifte van de leerlingenkaart, hiervan gebruik maken voor schoolwerk.

Mediatheek en de openbare bibliotheek

Als de mediatheek van het Alkwin Kollege een boek niet heeft voor een leerling, dan kan het worden geleend bij de openbare bibliotheek Amstelland (Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer). Het Alkwin Kollege heeft een projectpas en mag alle materialen voor 6 weken lenen (ook bv. luisterboeken). Als de bibliotheek Amstelland iets niet kan leveren, kan dit via het leenverkeer bij andere bibliotheken (zoals Amsterdam) worden aangevraagd. Voor leerlingen zijn hier geen kosten aan verbonden.

Abonnementen voor jongeren bij de openbare bibliotheken:
De bibliotheek Amstelland is gratis t/m 17 jaar.
De bibliotheek Amsterdam is gratis t/m 18 jaar.

Dyslectische leerlingen

Via Remedial Teaching en de mediatheek kunnen daisy roms en downloads worden aangevraagd bij Passend Lezen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Via de mediatheek worden ze uitgeleend aan de leerlingen. Luisterboeken kunnen via de openbare bibliotheek aangevraagd worden.

Online Catalogus en Uitlening

De mediatheek maakt gebruik van “Aura” een online catalogus en uitleensysteem welke je ook via de “Aura Library” app kunt benaderen. Ga naar Mijn AuraSpace om een account aan te maken, zodat je kunt zoeken in de catalogus en je eigen uitleningen kunt beheren. Je gebruikersnaam is je pasnummer.

Heb je nog vragen? We werken met twee vaste medewerkers in de mediatheek; vraag wat je maar wilt aan één van ons.