Masterclasses

Speciaal voor groep 8 leerlingen die geïnteresseerd zijn in het Alkwin Kollege en/of extra uitdaging zoeken! Maak kennis met het Alkwin Kollege tijdens onze masterclasses. Van een Masterclass Kettingreacties tot de MasterKlassiek. Wil je meedoen met een masterclass? Lees dan snel verder…

Helaas, alle masterclasses zitten al vol!

Masterclasses

 • Génial, le français! = VOL
  Kennismaken met de Franse taal!
 • Experimenteren kun je leren! = VOL
  In de 1e workshop van 2 uur leer je scheikundige stoffen identificeren als een echte CSI-agent. In de 2e workshop van 2 uur ga je in wedstrijdvorm met simpele materialen een model van een dier ontwerpen en maken.
 • Een reis door de wereld van binaire en priemgetallen = VOL
  Wat hebben 00000101 en 00110011 met elkaar gemeen? Het zijn beiden priemgetallen! Hoe dat dan?
 • ¡Hola! ¿Cómo estás? = VOL
  Kennismaken met de Spaanse taal!
 • MasterKlassiek = VOL
  Goddelijk Grieks! Kennismaking met het Griekse alfabet en de goden
 • Kun je stoppen met denken? = VOL
  In deze masterclass ga je leren filosoferen over verschillende onderwerpen, zoals oneindigheid, geluk en denken. In de lessen ga je door middel van spelvormen en creatieve opdrachten nadenken over vragen als: Wat is ontelbaar + 1? Kun je gelukkig zijn als je arm bent? Kunnen computers denken? Ook ga je in een van de lessen een eigen partij oprichten en mogen jullie zelf stemmen!
 • Kettingreacties = VOL
  Tijdens deze WON masterclass ga je aan de hand van verschillende proefjes leren hoe een kettingreactie kan ontstaan en wat er precies gebeurt. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag met het bouwen van een eigen kettingreactie! Bekijk voor meer informatie het filmpje:

Waar en wanneer?

 • Maandag 23 november van 13.10 tot 15.10 uur
 • Donderdag 3 december van 13.10 tot 15.10 uur
 • Maandag 7 december van 13.10 tot 15.10 uur

Als jij je inschrijft voor een masterclass word je op alle dagen verwacht. Je reist dan zelfstandig naar het Alkwin Kollege en wordt om 13.10 uur bij de hoofdingang ontvangen door een docent. Na afloop zorgen we dat je ook weer naar de uitgang wordt begeleid en je weer naar huis toe kunt.

Coronamaatregelen

De maatregelen en adviezen rondom het coronavirus veranderen continu. Hoe de masterclass er precies uit komt te zien laten wij je nog weten.

Inschrijven voor de masterclasses

Wil jij je inschrijven voor een masterclass? Jij, je ouders en jouw leerkracht ontvangen na jouw inschrijving een e-mail met informatie over de masterclass.

Helaas, aanmelden is niet meer mogelijk!

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kun je terecht bij Anoek Backer, afdelingsleider van de brugklas: a.backer@alkwin.nl