Belangrijk: extra corona update 6 juli 2021

Geplaatst op 06 juli 2021 in Leerlingen

Op 24 juni jl. hebben we jullie geïnformeerd over de laatste stand van zaken rondom de geplande versoepelingen. Dit in de verwachting dat het de laatste coronanieuwsbrief zou zijn van dit schooljaar. Helaas moeten we jullie nogmaals lastigvallen met ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Maandagmiddag 5 juli jl. hebben we bericht gekregen van de GGD Amsterdam-Amstelland dat er sprake is van een corona brandhaard onder jongeren die afgelopen week op vakantie zijn geweest naar Spanje of Portugal (inclusief Mallorca). Het advies van de GGD is dat elke leerling die is teruggekomen uit Spanje of Portugal in quarantaine gaat, zich zo snel mogelijk laat testen op het coronavirus middels een gratis PCR-test en dat herhaalt na 5 dagen.

Concreet betekent dit het volgende.

Diploma uitreiking vwo vanavond

Leerlingen die afgelopen week op vakantie zijn geweest naar Spanje of Portugal worden door de GGD geadviseerd om zich bij terugkomst naar Nederland te laten testen en de quarantaineregels na te leven. Dit betekent helaas dat deze leerlingen niet aanwezig kunnen zijn op de diploma uitreiking van vanavond. In overleg met de afdelingsleider wordt gezocht naar een alternatieve manier van uitreiking van het diploma. Zie bijgaande brief van de GGD met aanvullende informatie. 

Ben jij vorige week op vakantie geweest in Spanje of Portugal, neem dan contact op met je mentor of afdelingsleider. 

Afsluitende activiteiten

Ook leerlingen met een broer/zus die op vakantie is geweest in Spanje of Portugal of niet examenleerlingen die in de afgelopen week zelf op vakantie zijn geweest in Spanje of Portugal zijn helaas niet welkom bij eventuele activiteiten die deze week gepland staan op school. Ook voor hen geldt het advies van testen en quarantaine.

Ben jij of is een huisgenoot vorige week op vakantie geweest in Spanje of Portugal, neem dan contact op met je mentor.