Corona update: 7 april 2021

Geplaatst op 07 april 2021 in Leerlingen

Update besmettingen

Na de nieuwsbrief van 24 maart 2021 zijn er acht nieuwe besmettingen binnen de school gemeld (allemaal leerlingen). De helft van deze leerlingen zat al in quarantaine thuis en is zodoende niet besmettelijk op school geweest. De overige leerlingen zijn wel besmettelijk op school geweest. De betrokkenen zijn geïnformeerd. In alle gevallen lag de bron van de besmetting niet op school.

Zelftesten beschikbaar voor scholen

Na een aantal landelijke pilots bij diverse scholen hebben we vorige week bericht gehad van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat het testen op school een volgende fase in gaat. Vanaf medio april 2021 komen er naar verwachting zelftesten beschikbaar voor het onderwijs. Met deze zelftesten worden besmettingen sneller opgespoord en uitbraken waar mogelijk voorkomen. 

De zelftesten kunnen worden ingezet voor het risicogericht testen van leerlingen en onderwijspersoneel, als zij in dezelfde ruimte als een besmette persoon zijn geweest. De zelftest wordt ingezet voor de zogenoemde ‘overige contacten’. Het zelftesten is uiteraard geheel vrijwillig.

Leerlingen of docenten die langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter met een besmet persoon in contact zijn geweest worden gezien als ‘nauwe contacten’ en moeten zoals nu ook het geval is, direct in quarantaine. Het zelftesten heeft dan geen meerwaarde.

Meer informatie over het zelftesten en hoe we dit logistiek zullen vormgeven, wordt op dit moment nog uitgedacht. Zodra hier meer over bekend is, volgt nadere informatie.

Blijf thuis bij klachten

Naast het dragen van het mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand gelden nog steeds de overige hygiënemaatregelen; bij binnenkomst in het lokaal en voorafgaande een pauze de handen ontsmetten, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden en zorgen voor goede ventilatie. 

De belangrijkste maatregel is en blijft: blijf thuis bij klachten, laat je testen en volg de les online. Wanneer je wel of niet naar school mag komen is terug te vinden in de beslisboom die is aangepast op basis van de laatste inzichten van de GGD.

Kom je uit quarantaine en twijfel je of je al naar school mag? Neem dan contact op met je mentor of de afdeling verzuim om dit kort te sluiten.

Pauzes

De pauzes op school vinden nog steeds gecompartimenteerd plaats: De leerling pauzeert in het bouwdeel waar zijn/haar les voor de pauze eindigt of gaat naar buiten. De leerlingen mogen daarom hun jas meenemen naar het lokaal. Heb je geen les meer na de pauze, dan het vriendelijke verzoek om niet op school te blijven.