Corona update: 21 oktober 2020

Geplaatst op 21 oktober 2020 in Leerlingen

In een twee wekelijkse nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in onze school. 

Update besmettingen

Als eerste een update van de coronabesmettingen. Na de laatste coronanieuwsbrief van 6 oktober 2020 zijn er 8 personen positief getest op corona (5 leerlingen, 3 docenten). Er lijkt geen verband te zijn tussen deze besmettingen. Voor de meeste besmettingen geldt dat de personen in verband met de herfstvakantie of doordat ze reeds in quarantaine zaten, niet besmettelijk op school zijn geweest. Indien er uit het bron- en contactonderzoek wel een besmettingsrisico gebleken is, dan bent u daar inmiddels over geïnformeerd.  

Complimenten voor de leerlingen

Duim omhoog

Duim omhoog voor alle leerlingen! Zij pakken de nieuwe coronamaatregelen goed op en met name het mondkapje. Wij begrijpen dat het veel aanpassing vergt, maar jullie doen het supergoed. Dank daarvoor!

Beslisboom: Thuisblijven of naar school

Er is een nieuwe beslisboom “Thuisblijven of naar school?” beschikbaar.  Wij hebben de beslisboom uitgebreid naar aanleiding van nieuwe inzichten vanuit het RIVM. Wanneer kan uw kind(eren) naar school en wanneer niet?

Bekijk de Beslisboom

 

Eten en drinken

Bak voor afval

Wij merken dat de regels over het eten en drinken in pauzes niet bij iedereen goed bekend zijn. Tijdens het eten hoef je geen mondkapje te dragen en daarom is het nu extra van belang dat je weet waar je mag eten en drinken, dus:

Eten en drinken is toegestaan op de plekken waar afvalbakjes op de tafels staan. Op de overige (studie)plekken is het niet toegestaan om te eten of te drinken.

Corona maatregelen buiten school

Op het schoolplein en in de tent hoef je geen mondkapje te dragen. Ga je van het schoolplein af dan gelden de landelijke coronaregels van de gedeeltelijke lockdown. Dit betekent dat groepen uit maximaal 4 personen mogen bestaan. Houd hier rekening mee als je het schoolplein verlaat, je kunt hiervoor beboet worden.

OTS dagen

De OTS dagen zijn er voor docenten. In de CAO is overeengekomen dat de werkdruk in het Voortgezet Onderwijs verminderd moet  worden door de maximale lessentaak van docenten met 50 uur (bij een volledige baan) te verlagen. 

Het Alkwin Kollege heeft er voor gekozen om hieraan invulling te geven door de volgende dagen schoolbreed in te plannen op: 

  • Woensdag 21 oktober 2020 – middag 
  • Donderdag 22 oktober 2020 – hele dag 
  • Donderdag 18 februari 2021 – middag 
  • Vrijdag 19 februari 2021 – hele dag 
  • Maandag 10 mei 2021 – ochtend 

Er zullen op deze dagen/dagdelen geen lessen zijn.

Meer informatie lees je in het artikel “OTS dagen“.