OTS dagen

Geplaatst op 20 oktober 2020 in Leerlingen

De OTS dagen zijn er voor docenten, ook wel bekend als studiedagen. In de CAO is overeengekomen dat de werkdruk in het Voortgezet Onderwijs verminderd moet  worden door de maximale lessentaak van docenten met 50 uur (bij een volledige baan) te verlagen. 

Het Alkwin Kollege heeft er voor gekozen om hieraan invulling te geven door de volgende dagen school breed in te plannen op:  

  • Woensdag 21 oktober 2020 – middag 
  • Donderdag 22 oktober 2020 – hele dag 
  • Donderdag 18 februari 2021 – middag 
  • Vrijdag 19 februari 2021 – hele dag 
  • Maandag 10 mei 2021 – ochtend 

Er zullen op deze dagen geen lessen zijn. 

Daarnaast hebben de secties de mogelijkheid om naar eigen voorkeur twee dagen in het jaar in te  plannen om zich te ontwikkelen. U kunt in de vooruitzichten per dag zien welke secties ontwikkeltijd  (OTS) hebben en welke lessen daardoor mogelijk uitvallen. De lessen kunnen helaas niet vervangen worden omdat scholen dit kostenneutraal moeten realiseren conform CAO afspraken.