“Het dak eraf? Het dak erop!” – Actie Niger

Geplaatst op 09 oktober 2020 in Ouders

Het tocht soms op het Alkwin Kollege, maar dat het in coronatijd van groot belang is dat ramen geopend blijven, zal niemand ontgaan zijn. Naarmate het kouder wordt, zullen we ons daarop moeten kleden. Bovendien staat er een mooie grote tent op het schoolplein, zodat de leerlingen buiten beschut hun pauze kunnen doorbrengen.

Onlangs ontving ik de onderstaande noodoproep van onze oud-collega Marlies Swen. Zij was vroeger als docent Duits aan het Alkwin Kollege verbonden. Jaren geleden heeft zij de stichting Viva Sahel opgericht en schrijft het volgende over de situatie in Tamaci, Niger.

“Door de extreem zware regenval is het dak van het schooltje totaal vernield. De kinderen gaan binnenkort weer naar school. We willen het dak repareren, maar daar hebben we lang niet genoeg geld voor. Omdat alle materialen van ver moeten komen en via zandpistes (er bestaat geen weg) naar Tamaci vervoerd moeten worden, zijn de kosten hoog. Wij hopen dat jullie een steentje willen bijdragen aan het herstel van het schooldak, zodat de kinderen in de wintermaanden niet in de kou hoeven te zitten!”

Wat een contrast!  En wat zou het mooi zijn als wij als Alkwin Kollege deze leerlingen  zouden kunnen helpen! Niet alleen om beschut lessen te kunnen volgen, maar ook omdat er op school essentiële maaltijden worden aangeboden (via een actie van Viva Sahel, zie het informatieblad). Er is haast bij, want het schoolseizoen gaat starten. Een klein deel van het geld is inmiddels door donateurs bijeen gebracht, maar ze zijn er nog lang niet. En alle beetjes helpen….

Actie “het dak erop!”

Wij starten vanaf nu de actie “het dak erop!”. Vanwege corona zijn grootschalige acties op school niet wenselijk, maar in de komende weken zullen we op allerlei manieren geld inzamelen voor deze school. We kunnen deze 260 leerlingen toch niet in de kou laten zitten?

Update 20 oktober 2020: De teller staat inmiddels al op € 1077,25!

Wilt u ook een bijdrage leveren? Dan kunt u een donatie storten op:

ING Bank: NL66INGB0004138986
t.n.v.: Stichting Viva Sahel
o.v.v.: “Het dak erop!”

Namens alle kinderen uit Tamaci: bedankt!