Ontdek de vakken

Op het Alkwin Kollege hebben wij een uitgebreid vakkenpakket voor onze leerlingen. Van klassieke talen tot wiskunde. Ontdek jouw favoriete vak: bekijk de filmpjes en speel de introductiespellen.

Ontdek de aarde tijdens Aardrijkskunde. Van de industrie, de cultuur tot aan wat de hoofdstad is van een land. Je leert het allemaal.

Bekijk het filmpje…

Bij beeldende vorming ga je jouw creatieve kant ontdekken. Tekenen, schilderen en handvaardigheid, het komt allemaal aan bod. Benieuwd? Check het filmpje.

Bij biologie bestudeer je alles wat met leven te maken heeft. Alles wat leeft, hoort bij het onderzoeksgebied van de biologie. Dieren, mensen, planten en nog veel meer.

Neem een kijkje bij het vak biologie.

Ben jij enthousiast geworden over het vak Biologie? Ga dan aan de slag met de verschillende biologie activiteiten.

Ga naar biologie op het Alkwin

Bewegingsonderwijs, ook wel bekend als BWO. Leuk weetje: bewegen is gezond. Dus hup uit je stoel en beweeg mee met onze BWO-docenten.

“Sprechen Sie Deutsch?” Nee? Vanaf het 2e leerjaar krijg je het vak Duits. Duits is een van de talen die je op het Alkwin Kollege leert.

Benieuwd naar hoe er bij Duits lesgegeven wordt? Bekijk het filmpje.

Het vak economie volg je vanaf het 3e leerjaar. Bij economie ga je je bezighouden met de onderwerpen die dagelijks in de maatschappij spelen: van werkloosheid, eerlijke handel tot de overheid die belastingen bepaalt en de verdeling van ons inkomen. Het vak bedrijfseconomie krijg je vanaf het 4e leerjaar en daarin ga je kijken naar verschillende vraagstukken zoals: welke financiële beslissingen moet je later nemen, hoe maak je winst als bedrijf en hoe verkoop je jouw producten het beste. In beide vakken leer je jouw (bedrijfs-)economische kennis vergroten.

Bekijk het filmpje om te zien hoe je onder andere op een speelse manier economie leert.

Engels, een taal die internationaal gesproken wordt. Op het Alkwin Kollege krijg je vanaf leerjaar 1 het vak Engels. Ben je goed in Engels? Dan kun je vanaf leerjaar 2 Cambridge English kiezen om je Engels naar een nog hoger niveau te brengen. Wij zijn een officieel erkend Cambridge Preparation Centre.

Leerling Ranya vertelt je graag over wat je leert tijdens het vak Engels.

Bienvenue chez nous. Vind jij de Franse taal ook zo mooi? Bij Frans leer je niet alleen de taal spreken, maar laten we je ook kennismaken met de Franse cultuur.

Geschiedenis, saai en stoffig? Nee hoor! In de geschiedenis herleven oude tijden.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk het filmpje

Je gaat je verdiepen in de klassieke talen: Latijn en Grieks, terwijl andere leerlingen hulples krijgen. Naast het leren van de taal, komt ook de cultuur aan bod: hoe leefden de Romeinen en Grieken, hoe zit het met de goden en bijbehorende mythologische verhalen etc.

Beschouw het leven tijdens levensbeschouwing? Snap jij het nog? In deze video vertelt Jonne je meer over het vak levensbeschouwing.

Gitaar, drums of keyboard. Wat is jouw favoriete instrument? Tijdens de muziekles leer je muziekinstrumenten bespelen en ga aan de slag met het maken van je eigen muziek.

Statisch haar? Hoe ontstaat dat eigenlijk? In de natuurkunde les bestudeer je verschillende fenomenen uit de natuur. Bekijk het filmpje.

Spelling en grammatica, saai? Nee! Bij het vak Nederlands werk je in onze digitale omgeving PLOT26. Vol met spannende verhalen die jij samen met je klasgenoten gaat oplossen. Ben je benieuwd? Bekijk de video.

Op de middelbare school maak je kennis met scheikunde. Je leert welke chemische stoffen er zijn en gaat aan de slag in het laboratorium met proefjes.

Hola! cómo estás. Wist je dat je op het Alkwin Kollege ook Spaans krijgt? Twee leerlingen laten je graag kennis maken met dit vak, bekijk de video.

Van een smartphonehouder tot je eigen puzzel maken met een figuurzaag. Bij techniek ga je praktisch aan de slag, check de video!

“Ik vind techniek echt een hele leuke les en vind het heel tof dat we zo’n hele praktijkruimte hebben. Ik had van te voren niet verwacht dat we dat zouden hebben.”
Leerling uit de brugklas

Op de havo kun je vanaf klas 4 kiezen voor de Vecon Business School. Je start in een team met een eigen onderneming. Je doet hiervoor marktonderzoek en schrijft een businessplan. Je start dus je eigen bedrijfje! ‘Learning by doing’.

Bekijk het filmpje…

Maak kennis met het mooie vak wiskunde in een toffe online escaperoom! Een puzzel waarbij je het vak wiskunde beter leert kennen. Ben je er klaar voor?

Klik op de afbeelding en start jouw escaperoom!