Finalisten Natuurkunde Olympiade Junior 2023

Geplaatst op 19 juni 2023 in Alkwin Kollege
Geweldig nieuws uit de wereld van de natuurkunde! πŸŒπŸ”¬ Onze leerlingen Vince en Maarten hebben de finale bereikt van de Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ)! De Natuurkunde Olympiade Junior bestaat sinds 2014 en is bedoeld om leerlingen op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor bΓ¨ta-techniek, en natuurkunde in het bijzonder.
Β 
De finalisten zijn geselecteerd uit meer dan 1900 leerlingen die aan de NOJ hebben meegedaan. De NOJ bestaat elk jaar uit drie rondes. De eerste ronde bestaat uit opgaven die online gemaakt worden op school. De tweede ronde bestaat uit open (reken)vragen en vindt plaats op verschillende universiteiten en hogescholen door het hele land heen. De finale is in juni, en bevat naast een practicum een creatief element door de leerlingen een filmpje te laten maken over een vraag uit de 1ste of 2de ronde.
Β 
Gefeliciteerd, Vince en Maarten! De top 25 van Nederland!! Wat een geweldige prestatie! πŸ™ŒπŸ‘
Β 
Wil jij volgend jaar ook meedoen aan de Olympiade? Inschrijven kan via je natuurkunde-docent. De eerste ronde is in januari 2024.