In actie voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Geplaatst op 14 februari 2023 in Alkwin Kollege

Maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door een zware aardbeving. Het enorme leed dat door de zware aardbeving is veroorzaakt is nauwelijks te bevatten. Duizenden mensen hebben het leven verloren en complete wijken zijn verwoest. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Directe noodhulp is hard nodig in beide landen: medische zorg, dekens, voedsel en schoon drinkwater.

De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp. Het gironummer 555 is per direct geopend voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, hun familieleden en alle hulpverleners die hun leven riskeren bij de reddingsoperaties. Ook wij roepen als school iedereen op in actie te komen! Doneer aan giro 555 of steun initiatieven en acties die al zijn opgezet in Uithoorn en omgeving. Wij delen initiatieven graag op onze mediakanalen. Stuur een e-mail naar info@alkwin.nl met informatie en wij delen de informatie met onze leerlingen, ouders/verzorgers, personeelsleden en volgers op social media.

Scan de QR-code op de poster om te doneren aan giro 555 of klik op deze link!