Winnaars Alkwin Award voor PWS 5havo!

Geplaatst op 23 januari 2023 in Alkwin Kollege

Op dinsdag 10 januari vonden op het Alkwin Kollege de presentaties van de profielwerkstukken voor 5 havo plaats. Traditiegetrouw vond na afloop de uitreiking van de Alkwin Award plaats; de prijs voor het beste profielwerkstuk. Nadat de jury alle 9 genomineerde groepjes had toegesproken werd het spannend: bij welk lokaal zou de jury naar binnen lopen om de winnaars te feliciteren? Het bleken Lucia, Naomi en Jinte te zijn. Zij hadden indruk gemaakt met hun onderzoek naar het boek het Gouden Ei en de verfilming daarvan. De jury vermeldt: ’Van de belangrijkste scène uit het boek hebben jullie de korte film ‘Offline’ gemaakt. En daar zijn jullie heel goed in geslaagd. Van minuut tot minuut hebben jullie in je storyboard beeld, geluid en mise-en-scène uitgewerkt. Het goede acteerwerk, prachtige camerawerk en de onzichtbare trucages maken jullie film tot een professioneel eindproduct. De kijker wordt in een mum van tijd meegezogen in jullie verhaal en blijft aan het eind in radeloze onzekerheid achter, precies zoals dat ook het geval is in Het Gouden Ei en Spoorloos. Wij zijn dan ook van mening dat jullie de rode draad en de spanning van deze literaire thriller ontzettend goed hebben weten te behouden.’

Onder luid applaus van het publiek en hun trotse begeleidster ontvingen de meiden een trofee en een enveloppe met een leuk geldbedrag.