Coming Out Day πŸ³οΈβ€πŸŒˆ

Geplaatst op 11 oktober 2022 in Alkwin Kollege
Vandaag is het Coming Out Day! De dag waarop we vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. ❀️
Β 
LHBTIQ+-leerlingen hebben nog vaak te maken met een onveilig schoolklimaat, blijkt uit onderzoek dat COC Nederland en Columbia University deden onder LHBTIQ+-leerlingen. Bijna de helft van de leerlingen wordt bijvoorbeeld weleens uitgescholden om hun identiteit. Wel wordt steeds duidelijker hoe je de situatie kunt verbeteren: op scholen met een GSA (Gender Sexuality Alliance), ondersteunende docenten en positieve aandacht in de lessen gaat het veel beter, blijkt uit hetzelfde onderzoek.
Β 
En vanuit die gedachte was de GSA van ’t Alkwin vandaag dan ook in volle glorie te zien in de hal met een kast om ‘uit te komen’, versieringen, posters, informatieboekjes, de beroemde skittlewedstrijd, armbandjes en regenboogvlaggen.
Β 

De GSA op ’t Alkwin bestaat uit ruim 100 leden, leerlingen en docenten, die staan voor het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit en genderidentiteit op school. De GSA organiseert gedurende het schooljaar verschillende activiteiten en besteedt aandacht aan de bekendheid van bijvoorbeeld Paarse Vrijdag en internationale Coming Out Day op school. Elke woensdag, in de grote pauze, is iedereen welkom in lokaal 019 om te kletsen, je hart te luchten of gewoon te chillen!