Bruggen bouwen tijdens de lessenmiddag

Geplaatst op 11 februari 2022 in Groep 7/8

Op 9 februari 2022 was de online lessenmiddag voor groep 8 leerlingen. Wat een feest en enthousiasme in de Meet van onze toekomstige leerlingen! Van een brug bouwen met techniek tot beeldende vorming, aardrijkskunde en een rondleiding door de school. Wij hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij.

 

Bruggen bouwen met techniek

In 4 groepen van ongeveer 30 leerlingen mocht de sectie techniek enthousiaste bruggers ontvangen. Het voelde vertrouwd met onze ‘toekomstige’ Alkwinesen te zien. Na een korte introductie over constructievormen zijn de leerlingen uitgedaagd om binnen 15 minuten een eigen brug van spaghetti en marshmallows te bouwen. 

Materiaal:

  • 20 stuks spaghetti
  • 10 stuks marshmallows
  • een A4 
  • een schaar of aardappel schilmesje

Van de fantastische bruggen  is er een selectie gemaakt. Het liefst hadden we de bruggen van iedereen op de site, maar helaas was dat niet mogelijk  De rest bewaren we als aandenken.                        

‘Bedankt voor de leuke techniek les!’  Stefan

‘Onze complimenten voor de presentaties vanmiddag, wij hebben uiteraard meegekeken en meegenoten’ oma Zara

 

Tip!

Op 17 februari 2022 kunnen groep 8 leerlingen mee met een rondleiding door het Alkwin Kollege. Van 15.30 – 20.30 uur laten wij jou, in kleine groepjes, de hele school zien en nemen we je mee langs een aantal toffe plekken. Een rondleiding duurt max. 45 minuten.

Wil je mee met de tour? Reserveer één tijdslot.
Let op! VOL=VOL

Reserveer een tijdslot