Oud leerlingen gezocht voor de AK beroepenmarkt

Geplaatst op 05 november 2021 in Leerlingen

Op donderdag 10 februari 2022 organiseert het decanaat, in het kader van de studiekeuze voor de leerlingen van 4-havo en 5-vwo, een beroepenmarkt (van 19.30 tot 21.00 uur).

We zoeken hiervoor mensen die met leerlingen in gesprek willen gaan over hun beroep. Het liefst organiseren we de beroepenmarkt live op school in tafelgesprekken. Afhankelijk van de coronamaatregelen zou het kunnen dat we de beroepenmarkt wederom online aanbieden.

Dus:

  • Als het kan: de beroepenmarkt is op school. Voorlichters kunnen desgewenst het gesprek online voeren.
  • Als het moet: de beroepenmarkt is helemaal online.

Op de beroepenmarkt zijn er drie gespreksrondes met groepjes van maximaal 6 leerlingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er een presentatie wordt gegeven over een beroep. Het zijn tafelgesprekken in een kleine setting.

Vorig jaar hadden we met 100 beroepen een heel behoorlijke spreiding over de diverse sectoren. Maar altijd geldt: des te breder het aanbod, des te verfijnder is de keuze die iedere leerling kan maken. Daarom hopen we dit jaar ook een flink aantal oud-leerlingen te mogen verwelkomen die iets kunnen vertellen over hun beroep.

Meld je aan voor de beroepenmarkt!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Beroepenmarkt

Heel graag tot 10 februari 2022!

Met vriendelijke groet,
Miek en Pieter
m.claassens@alkwin.nl
p.kwantes@alkwin.nl