Nieuwe aanwinst voor techniek: de lasersnijder

Geplaatst op 29 juni 2021 in Alkwin Kollege

Sinds een maand is de sectie Techniek de trotse eigenaar van een heuse lasersnijder! Een computergestuurd apparaat dat met behulp van een laser afbeeldingen op allerlei materialen kan branden (hout, kunststof, papier, leer, textiel). De laser kan dit ook nog eens zeer nauwkeurig.

Voor enthousiaste brugklassers is er op de valreep voor de zomervakantie nog een vrijwillige opdracht bedacht: bedenk zelf een ontwerp en laat dat door de lasersnijder snijden of graveren. En wat een mooi resultaat leverde dat op! De foto’s zijn een kleine greep uit de prachtige resultaten die de leerlingen hebben gemaakt.

De sectie Techniek heeft met deze eerste opdracht weer nieuwe idee├źn opgedaan en hoopt dat de lasersnijder binnenkort voor andere toffe opdrachten ingezet kan worden.

Lasersnijder voorbeelden