Jesse doet mee aan finale NOJ 2021

Geplaatst op 22 juni 2021 in Leerlingen

Jesse als finalist NOJ

Na een zinderende 2e ronde voor het Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ) 2021 plaatste Jesse de Jong zich op de 12e plek tussen de landelijke top 25 finalisten.

Op 15 juni 2021 was de finale bij de Universiteit Utrecht. Ondanks dat wij niet met de winst ervandoor gingen, was het een zeer leuke en leerzame dag.

Jesse: ¨Wat ik zo leuk vond aan de Natuurkunde Olympiade is dat ik aan iets mee deed waar ik zelf ook enorm veel enthousiasme voor heb. Ik wil mijn docente, Thanh, bedanken voor de begeleiding en ondersteuning die zij mij het laatste halfjaar heeft gegeven. Zonder haar was ik niet zo ver gekomen. Zij heeft mijn enthousiasme over dit vak goed ondersteund.¨

Thanh: ¨Ik ben ontzettend trots op Jesse. Jesse heeft talent en passie voor natuurkunde. Heel bijzonder, in groep 8 basisschool had hij een presentatie over quantummechanica gemaakt. Voor een succesvol NOJ 2021 wil ik alle deelnemers van het Alkwin Kollege bedanken. Tot de volgende keer in de Natuurkunde Olympiade 2022.¨

Wil je volgend jaar meedoen? Dan kun je je aanmelden bij docente Thanh.