Corona update: 16 juni 2021

Geplaatst op 16 juni 2021 in Leerlingen

Update besmettingen

Na de nieuwsbrief van 2 juni jl. zijn er geen besmettingen gemeld binnen de school.

BELANGRIJK:
Oproep voor examenleerlingen die afgelopen week op reis zijn geweest naar Spanje of Portugal.

We hebben bericht gehad van de GGD Amsterdam met een waarschuwing voor het feit dat een groot aantal besmettingen aan het licht is gekomen onder leerlingen in Amsterdam/Amstelland die met hun eindexamenreis op Mallorca zijn geweest. 

De betreffende leerlingen en hun contacten zijn door de GGD geïnformeerd en geadviseerd over preventieve maatregelen, zoals quarantaine en testen. Het is niet uitgesloten dat het aantal besmettingen naar aanleiding van de reis nog toeneemt. Het advies van de GGD is daarom dat elke leerling die is teruggekomen uit Spanje of Portugal zich zo snel mogelijk laat testen op het coronavirus middels een gratis PCR-test. Zie bijgaande brief van de GGD.

Maatregelen onveranderd

Alhoewel we geen besmettingen hebben gehad op school in de afgelopen twee weken, blijven de hygiënemaatregelen ook tijdens de toetsweek nog steeds van belang: 

  • Draag een mondkapje;
  • ontsmet regelmatig de handen;
  • en hoest en nies in de elleboog. 

Ook de anderhalve meter afstand in de lokalen zullen we daar waar mogelijk blijven handhaven de komende weken. 

De belangrijkste maatregel is en blijft nog steeds: blijf thuis bij klachten en laat je testen, ook als je een toets hebt. In overleg de met afdelingsleider (bovenbouw) of mentor (onderbouw) wordt er dan een oplossing gezocht voor het inhalen van de toets.

Jaarafsluiting partyJaarafsluiting schooljaar 2020/2021

De laatste weken van het schooljaar staan traditiegetrouw in het teken van het afronden van projecten en het doen van gezamenlijke activiteiten. In het kader van welbevinden vinden we het dit jaar voor onze leerlingen extra belangrijk om iets gezamenlijks te doen. De mogelijkheden hiertoe zijn echter nog beperkt. Sportdagen, toernooien, clinics en workshops zijn gelukkig wel mogelijk.

Daarnaast zijn er met de versoepelingen per 5 juni 2021 ook een aantal externe mogelijkheden. Leidend hierin zijn de richtlijnen van de RIVM. 

Leerlingen kan gevraagd worden om een zelftest af te nemen voorafgaande aan een activiteit. Uiteraard op vrijwillige basis.