Eindstand “Het dak erop!” bijna drieduizend euro

Geplaatst op 17 maart 2021 in Leerlingen

Nu de school weer heropend is, was er eindelijk gelegenheid om de actie “Het dak erop!” officieel af te sluiten.  Er is maar liefst € 2986,55 bij elkaar gebracht! Door middel van een dak van 1,5 meter zullen we dit bedrag symbolisch overhandigen aan Marlies Swen van “Viva Sahel”.

Een prachtige actie met dank aan de sectie techniek+ leerlingen, Berend van den Barg (6v) en alle donateurs!

 

Dank bericht Marlies Swen

Een jaar of zes geleden kregen wij, van stichting VivaSahel, het verzoek om het lagere schooltje in Tamaci, ergens richting de woestijn van Niger, uit te breiden. Er waren daar maar twee lokalen van steen, en één van riet. Voor 200 leerlingen. Wij hebben met de stichting een grote inzamelingsactie gehouden. We kregen een geldbedrag bij elkaar om een stenen gebouwtje met 4 klaslokalen te bouwen. Geweldig! Er was zelfs nog genoeg geld voor schoolbanken, zodat de leerlingen niet in het zand hoefden te zitten.

Toen een paar jaar geleden het dorp door een enorme watervloed (ten gevolge van de klimaatverandering) bedolven werd, bleef het gebouwtje voor het grootste deel bewaard. Helaas ging het vorig jaar goed mis: er waren enorme windhozen, die o.a. het dak van de school af rukten. Een totale verwoesting.

VivaSahel was al begonnen met “afbouwen” van de werkzaamheden, maar na dit nieuws hebben wij nog een keer de handen ineen geslagen. Een laatste actie zodat de leerlingen in Tamaci niet in de kou, wind, regen of bloedhete zon les hoeven te krijgen.

Zo begonnen we een actie, die werd opgepakt door Joke Osinga en haar medewerkers. Echt geweldig, een ludieke actie met veel enthousiasme zorgde ervoor dat ouder(s), medewerkers en leerlingen van het Alkwin Kollege een mooi geldbedrag bij elkaar verzamelden. Bijna € 3000,- , Met dit bedrag hebben wij de kans gekregen om het dak van de school te herstellen en kunnen wij ook nog zaden voor de volgende oogst te kopen. De vorige oogst was namelijk mislukt door alle klimaatveranderingen.

Dank jullie wel, mensen van het Alkwin!
Marlies Swen, die vroeger ook op het Alkwin heeft lesgegeven.