Alkwin award: profielwerkstuk 5-havo en 6-vwo

Geplaatst op 01 maart 2021 in Leerlingen

Nét voor de voorjaarsvakantie kwamen de havo en vwo PWS-bloemen uit….

…en wát een interessant event was het weer. Op dinsdag 16 februari zijn alle pws-en gepresenteerd en beoordeeld. Het is prachtig om te zien hoe elk jaar onze havo en vwo leerlingen met mooie onderwerpen komen, met mooie invalshoeken voor onderzoek en met prachtige (zweet in de handen!!) presentaties komen. De techniek hielp om, ondanks alle restricties die het coronavirus ons geeft, alle ouders, broers en zussen te laten zien wat er voor pws-en gemaakt zijn.

Op deze middag heeft het Alkwin liet zien dat ‘in de Meet zitten’ en ‘scherm delen’ tot een nieuw niveau getild werd. Onze ICT en TK kanjers zorgden dat we vlot konden schakelen van lokaal naar aula, waardoor iedereen ook de Award uitreiking kon zien.

De jury onder bezielende begeleiding van Lieke Kievits reikte deze middag de awards uit aan de leerlingen met het meest opvallende profielwerkstuk. Een van hen was Tonko die zijn profielwerkstuk over het bouwen van “face recognition software” deed. Goed om over na te denken, want hoe specialistisch Tonko’s onderwerp ook is, hij liet ons zien dat het voor de school zeer relevant is om in het curriculum aandacht te geven aan software ontwerp en de kennis op het gebied van algoritmes.

Alle leerlingen bedankt voor jullie inzet, want jullie verbeteren onze toekomst.

Winnaars van de Alkwin Award

 

Award winnaars profielwerkstuk