Onderwijs in de onderbouw vanaf januari 2021

Geplaatst op 18 december 2020 in Leerlingen

Hierbij sturen we je belangrijke informatie over de gang van zaken tijdens de lockdown periode. Tot op heden lijkt het erop dat we vanaf maandag 18 januari 2021 weer fysiek naar school kunnen, maar of dat daadwerkelijk gebeurt zal op dinsdag 12 januari 2021 bekend gemaakt worden. Lees onderstaande informatie aandachtig door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Doorgeven besmettingen 

Tijdens online lessen is het noodzakelijk om je afwezigheid te melden en/of je ziek te melden. Dit gebeurt via de gebruikelijke procedure. Ook bij eventuele besmettingen dien je je af te melden. We willen jullie vragen om eventuele besmettingen gedurende de kerstvakantie ook aan ons door te geven.

Privacy cameragebruik

Tijdens de online lessen is het verplicht om je camera aan te hebben staan. We vinden het erg belangrijk om elkaar te kunnen zien en contact met elkaar te hebben. Sommigen vinden het spannend of onprettig om hun camera aan te zetten. We werken op basis van vertrouwen in elkaar. Net als in de lessen op school is het absoluut verboden om beelden te maken/screenshots te maken van anderen.  We gaan er dus vanuit dat dit niet gebeurt. Als dit wel voorkomt zullen we hier natuurlijk op handelen. Daarnaast is het maken van screenshots uitgezet voor alle leerlingen. Dit hebben we gedaan, zodat er op afstand getoetst kan worden, maar ook omdat het maken van screenshots van medeleerlingen en docenten hierdoor niet meer mogelijk is.

Tip: je kunt je achtergrond vervagen in Google Meet. Dit heeft wel invloed op de prestaties van je laptop en de verbinding, maar kan een oplossing zijn om minder in de openbaarheid te treden met de omgeving waar je zit. Dit werkt beter als je op een bekabelde verbinding zit (geen wifi).

Extra ondersteuning?

Heb jij extra ondersteuning nodig of kom je vanwege wifi-problemen thuis niet tot werken, dan ben je van 08.20 tot 13.50 uur fysiek welkom in de mediatheek. 

Wanneer je hiervoor bent aangemeld, verwachten wij jou in ieder geval vanaf jouw eerste tot en met jouw laatste lesuur op school. Tijdens eventuele tussenuren ben je ook in de mediatheek aan het werk. Wel zul je op de gebruikelijke momenten pauzeren. Mocht je gebruik willen maken van dit aanbod, dan geef je dit door aan jouw mentor, die dit weer doorgeeft aan Ida Struiksma, onze zorgcoördinator. In geval van wifi-problemen willen wij jou ook wijzen op de mogelijkheid van het aanschaffen van een adapter, waardoor de router via een kabel verbonden kan worden met het Chromebook. Dit lost vaak de meeste verbindingsproblemen op.

AKKU’s

De AKKU’s gaan na de kerstvakantie in het thuisonderwijs gewoon door. Je AKKU-docent maakt een classroom aan en nodigt je hiervoor uit. Je gebruikt de meet uit die classroom. Aanwezigheid is verplicht. 

Beschikbaarheid docenten

Tijdens de vorige lockdown hebben we gemerkt dat de balans tussen werk en privé scheef kwam te liggen omdat het werk vanuit huis gebeurde en iedereen continue ‘digitaal’ aanstond. Dat willen we nu voorkomen. Je docenten zijn natuurlijk beschikbaar tijdens de lessen en je mag hen (op werkdagen tot 18 uur) zeker een mailtje sturen met een vraag, maar verwacht niet dat je per ommegaande reactie krijgt. Volgens ons mailprotocol hebben de docenten twee werkdagen de tijd om te reageren. Het is goed dat je je daarbij realiseert dat niet elke docent elke dag werkt (vaak zie je dat in de handtekening onder hun mail terug). 

Toetsweek leerjaar 3

We verschuiven de toetsweek van leerjaar 3 HV een week naar achteren.
Dus in plaats van week 20: 18 t/m 22 januari 2021 wordt het week 21: 25 t/m 29 januari 2021. Dit om de geringere lestijd online op te vangen, nog een week fysiek les te hebben voor de eerste toetsweek én om de toetsweek organisatorisch beter mogelijk te maken.  

 

Wij wensen jou en je dierbaren mooie feestdagen toe, in kleine huiselijke kring. We hopen dat we elkaar weer gezond en wel binnen afzienbare tijd kunnen ontmoeten op school.

Met vriendelijke groet,

Anoek Backer, Tonny Hendriks en Gert-Jan de Bruin
Afdelingsleiders onderbouw