Corona update: Online onderwijs

Geplaatst op 15 december 2020 in Leerlingen

De schoolgebouwen in het (basis- en) voortgezet onderwijs gaan vanaf morgen tot maandag 18 januari 2021 voor bijna alle leerlingen dicht. Gezien de omstandigheden met weer oplopende besmettingen hebben wij begrip voor dit kabinetsbesluit. Het is heel vervelend voor leerlingen die vooral behoefte hebben aan stabiliteit en fysiek onderwijs, maar ook voor het onderwijspersoneel, dat weer moet overschakelen op online onderwijs. Wat moet dat moet en we gaan er samen de schouders onder zetten!

Deze week: start online onderwijs

Vanaf morgen gaan we over tot onderwijs op afstand, zoals het afgelopen voorjaar al gebeurd is. In deze brief vertellen we je hoe de komende dagen tot de kerstvakantie eruit zien. Vrijdag aanstaande krijg je een tweede brief met meer informatie over de weken na de kerstvakantie, onder andere over de toetsweek en de aangeboden faciliteiten voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, waaronder de OSL-en AKKU-lessen. Ook op de invulling van het onderwijs voor examenleerlingen komen we vrijdag terug.

Woensdag 16 en donderdag 17 december aanstaande vinden de lessen online plaats volgens je reguliere lesrooster. AKKU’s en OSL-en komen deze week te vervallen. We hanteren een 40-minutenrooster. 

Protocol online onderwijs

Hoe werkt het online onderwijs? We willen de leerling vragen om het protocol (die zij hebben ontvangen) goed door te lezen. Ook de leerlingen die tijdens de lockdown van het afgelopen voorjaar al op het Alkwin Kollege zaten, raden we aan het protocol goed door te lezen omdat er een aantal aanpassingen is gemaakt.

Belangrijk om te weten: in de eerste 5 minuten van de les heb jij de tijd de les ‘binnen’ te komen, de camera aan te zetten en in de startblokken te gaan staan. Heb je je camera niet aan, dan word je absent gemeld.

Het beleid rond aan- en afwezigheid blijft onveranderd; dus ziek- en afwezigheidsmeldingen moeten ‘s morgens door je ouders doorgegeven worden. Meer informatie hierover vind je in het hierboven genoemde protocol online onderwijs.

Leerjaar 1

De leerlingen uit leerjaar 1 starten morgen het eerste uur met een mentoruur zodat er uitleg gegeven kan worden over het online onderwijs. Ook de vragen die brugklasleerlingen hebben, zullen daar beantwoord worden. De leerlingen uit de Thamen/Alkwin-klas zullen het eerste uur opgevangen worden door hun wiskundedocent, zodat ook zij extra uitleg krijgen en hun vragen kunnen stellen.

Tot slot 

De laatste schoolweek en de kerstvakantie, normaal gesproken de meest gezellige en warme tijd van het jaar, verlopen anders dan gehoopt. We zullen waarschijnlijk nog even vastzitten aan deze maatregelen waarbij afstand houden, ventileren, online onderwijs, desinfecteren, quarantaine en mondkapjes kernwoorden zijn in de strijd om corona met elkaar onder controle te houden! 

Vrijdag 18 december is er geen les en begint voor jou een zeker verdiende kerstvakantie.