De microfoon van Radio Aalsmeer

Geplaatst op 14 december 2020 in Leerlingen

Microfoon headset van Studio AalsmeerSinds vorig jaar kunnen brugklasleerlingen tijdens de Alkwin workshops een snelcursus “radio maken” volgen bij Radio Aalsmeer. Een leuke manier om kennis te maken met het journalistieke vak en de radio.

Microfoon met dank aan Radio Aalsmeer

Vanaf dit jaar wordt er in de brugklassen gewerkt met een lessenserie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Radio Aalsmeer. Een lessenserie waarbij leerlingen een column schrijven over een gebeurtenis uit hun omgeving. De schrijvers van de beste columns per klas mogen hun stuk komen opnemen. Deze opnames worden dan uitgezonden bij de lokale radiozender. Om de columns van deze leerlingen zo goed mogelijk op te nemen heeft Radio Aalsmeer een speciale microfoon geleverd. Dus laat jouw stem horen!