Corona update: 4 november 2020

Geplaatst op 04 november 2020 in Leerlingen

In een twee wekelijkse nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in onze school.

Update coronabesmettingen

Als eerste een update van de coronabesmettingen. Na de laatste (extra) corona nieuwsbrief van vorige week (28 oktober 2020) zijn er 6 personen positief getest op corona (6 leerlingen). Indien er uit het bron- en contactonderzoek een besmettingsrisico gebleken is, dan bent u daar inmiddels persoonlijk over geïnformeerd. In één situatie lijkt er een verband te zijn tussen twee besmettingen, omdat deze uit dezelfde klas komen. Deze situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Wanneer krijgt een klas online onderwijs?

Bij 3 of meer besmettingen in één klas stelt de GGD dat er overwogen moet worden om online onderwijs te organiseren en de klas in quarantaine te stellen. Bij meerdere besmettingen in één klas is de kans namelijk groter dat de besmettingen aan elkaar gerelateerd zijn. De besmettingen kunnen echter ook een andere bron hebben, de GGD geeft ons hierover advies.

Er kunnen ook organisatorische redenen zijn om een klas online les te geven. Dit bijvoorbeeld als een groot deel van de leerlingen in quarantaine zit. Online onderwijs blijft echter een noodoplossing. We zijn daarom blij dat we tot op heden slechts één klas thuis onderwijs hebben moeten geven.

Beslisboom: Thuisblijven of naar school?

Wanneer kan uw kind(eren) naar school en wanneer niet?

Wordt een leerling of een huisgenoot positief getest op corona, dan dienen alle gezinsleden in quarantaine te blijven. Stelt u ons hierover op de hoogte, zodat wij de nodige maatregelen kunnen nemen op school? Mail naar verzuim@alkwin.nl.

Bekijk de Beslisboom

 

Buiten pauzeren

Picknicktafels in de tentVoor de bovenbouwleerlingen geldt nog steeds dat zij buiten pauze moeten houden. De bovenbouwleerlingen mogen hun jas meenemen in het lokaal, zodat ze na de les direct naar buiten kunnen. Sinds vorige week is de tent op het schoolplein ook ingericht met picknicktafels.

Gaan jullie tijdens de pauze de wijk in? Houd dan rekening met onze buren. Houd 1,5 meter afstand en laat geen rommel achter.

Let op! Vanaf morgen 5 november 2020 geldt de nieuwe landelijke richtlijn dat groepen buiten uit maximaal 2 personen mogen bestaan. Houd hier rekening mee als je het schoolplein verlaat!

Onderwijs op afstand

Leerlingen die in quarantaine zitten, moeten via een buddy in de klas digitaal aanwezig zijn in de les. Sinds deze week wordt voor het onderwijs op afstand gebruik gemaakt van speciale vergadermicrofoons, hierdoor is de geluidsverbinding en verstaanbaarheid van de docent verbeterd.