Extra corona update: 28 oktober 2020

Geplaatst op 28 oktober 2020 in Leerlingen

In een extra corona update brengen wij u graag op de hoogte van de coronamaatregelen op onze school.

Update besmettingen

Sinds de laatste coronanieuwsbrief van 21 oktober 2020 is het aantal besmettingen opgelopen met 9 positief geteste personen (4 leerlingen en 5 personeelsleden). Daar waar nodig bent u door de school geïnformeerd.

Corona Melder appGebruik Corona Melder app binnen school

Sinds een aantal weken is de Corona Melder (Corona App) landelijk te gebruiken. Het doel van de app is de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De Corona Melder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest met iemand met die corona heeft. Je ontvangt dan een waarschuwing en het advies om in thuisisolatie te gaan.

In het afgelopen weekend hebben we de effecten van de Corona Melder voor het eerst gemerkt binnen het Alkwin Kollege. Naar aanleiding hiervan hebben we contact opgenomen met de GGD en de Corona Melder helpdesk. De GGD geeft aan dat leerlingen in verband met hun leeftijd zich niet hoeven te houden aan de anderhalve meter afstand. Een waarschuwing van de melder is zodoende voor hen niet direct van toepassing, mede omdat de coronabesmettingen op school nauwgezet gevolgd worden.

Bovenstaande is voor ons aanleiding om leerlingen te adviseren het gebruik van de Corona Melder op school te pauzeren. Dit doe je door de Bluetooth verbinding uit te zetten op je telefoon.

meisje met mondkapjeMondkapjes

Leerlingen worden ‘s ochtends bij de deur opgewacht door collega’s die de leerlingen herinneren om een mondkapje te dragen binnen de school. Het uitgangspunt is dat de leerling een mondkapje vanuit huis meeneemt. Wilt u uw zoon/dochter hieraan helpen herinneren? Mochten een leerling het mondkapje onverhoopt vergeten zijn, dan zijn er op school wegwerp mondkapjes beschikbaar. Beter is het om gebruik te maken van wasbare mondkapjes. Deze mondkapjes zijn op diverse plekken te koop.

Onderwijs op afstand

Leerlingen die in quarantaine moeten, via een buddy in de klas, digitaal aanwezig zijn in de les. Momenteel maken 18 leerlingen hiervan gebruik. Dit buddysysteem werkt helaas niet optimaal, maar zorgt ervoor dat leerlingen zo min als mogelijk achterstand oplopen.

De meeste klachten gaan over de geluidsverbinding en de verstaanbaarheid via de digitale verbinding. Deze week zijn er daarom (vergader-)microfoons besteld om dit te verbeteren.

Naast de verbinding via de buddy kunnen leerlingen thuis aan het werk met de studiewijzer en het huiswerk in de Google Classroom.

Open brief vanuit de VO-Raad

De VO-Raad heeft samen met de bonden en LAKS een bemoedigende open brief geschreven voor iedereen die in het voortgezet onderwijs leert of werkt.

Bekijk de open brief van de VO-Raad