Corona update: 7 oktober 2020 – leerlingen

Geplaatst op 07 oktober 2020 in Leerlingen

Wij brengen jullie graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in onze school.

Update besmettingen

Als eerste een update van de coronabesmettingen. Naar aanleiding van een viertal besmettingen in een klas in de onderbouw is vorige week, in overleg met de GGD, besloten om een hele klas digitaal les te geven. Totaal hebben we binnen de school 13 positief geteste personen gehad (10 leerlingen en 3 collega’s). 

Mondkapjes verplicht

Vanaf vorige week hebben wij jullie dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen. Op dinsdagavond 6 oktober 2020 heeft de MR ingestemd met de verplichting voor het dragen van mondkapjes in de school. Ook de leerlingenraad gaf in meerderheid aan achter het besluit te staan.

Vanaf donderdag 8 oktober is het voor alle leerlingen en personeelsleden verplicht een mondkapje te dragen. Dit betekent: als je loopt draag je een mondkapje, eet of drink je iets, dan ga je zitten of stilstaan en mag het mondkapje even af. Buiten hoeven de mondkapjes niet gedragen te worden. Afspraken die eerder gemaakt zijn over het dragen van een mondkapje in de les bij bepaalde docenten en vaklessen blijven bestaan. 

Iedereen brengt zijn/haar eigen mondkapjes mee. Ben je jouw mondkapje vergeten? Dan kun je bij de receptie een mondkapje halen.

Het mondkapje vervangt niet de bestaande coronamaatregelen, zoals het tenminste 1,5 meter afstand van elkaar houden (personeel t.o.v. elkaar en personeel t.o.v. leerlingen), regelmatig de handen ontsmetten, in de elleboog hoesten en thuis blijven bij klachten. Deze maatregelen blijven van kracht.

Hoe gebruik je een mondkapje?

Het is belangrijk dat we op de juiste manier omgaan met het mondkapje: het mondkapje moet de mond en neus bedekken. Bij het op- en afdoen van het kapje is het belangrijk alleen het elastiek aan te raken. Bekijk ook de instructie van de Rijksoverheid:

Bekijk het filmpje over hoe je een mondkapje moet gebruiken. De regels voor de bus gelden ook op school.

Waar mag je eten en drinken?

Wij merken dat de regels over het eten en drinken in pauzes niet bij alle leerlingen bekend zijn en omdat dit in verband met de mondkapjesplicht extra van belang is, hierbij een belangrijk geheugensteuntje. Eten en drinken is toegestaan op de plekken waar afvalbakjes op de tafels staan (aula, gang, a-trium en b-trium). Op de overige (studie)plekken is het niet toegestaan om te eten of te drinken.   

Buiten pauze voor de bovenbouw

Voor de bovenbouwleerlingen geldt dat jullie buiten pauze moeten houden, daarom staat er een tent op het schoolplein. In de herfstvakantie worden er picknicktafels in de tent geplaatst. Bovenbouwleerlingen mogen hun jas meenemen in het lokaal, zodat jullie na de les direct naar buiten kunnen. Gaan jullie tijdens de pauze de wijk in? Houd dan rekening met onze buren. Houd 1,5 meter afstand en laat geen rommel achter.

Leswissels

Pas als de bel is gegaan, mogen jullie het lokaal verlaten. Hiermee geef je de docent de tijd en ruimte om veilig van lokaal te kunnen wisselen. Ga bij de leswissel ook meteen het lokaal in. Ga niet voor het lokaal staan wachten tot de docent er is, want de docenten gaan 5 minuten na de leerlingen lopen

Looproutes

In de gang bij de lokalen beeldende vakken geldt er “eenrichtingsverkeer”. De looproute is van de gang (met de kluisjes) richting de gymzalen. Ook bij de klapdeuren op de 1e verdieping, trappenhuis bij lokaal 101, mag je alleen vanuit het trappenhuis de verdieping oudbouw in. Andersom mag dit niet.

Studiedag van 20 november

De studiedag op vrijdag 20 november gaat niet door. Wij willen niet met grote groepen bij elkaar komen of mensen van buiten uitnodigen. Op die dag zullen er weer lessen worden ingepland.