Dringend advies om mondkapje te dragen

Geplaatst op 02 oktober 2020 in Leerlingen

Zoals u in de media heeft kunnen vernemen lopen de coronabesmettingen momenteel snel op. Ook bij ons op school zijn er op dit moment 8 personen die besmet zijn en thuiszitten.

Het ministerie van het Onderwijs en de VO-Raad hebben gisteren het dringende advies gegeven om in de VO-scholen mondkapjes te dragen. Aan dit dringende advies geven wij gevolg. Dat betekent dat vanaf maandag 5 oktober alle leerlingen en personeelsleden dringend worden geadviseerd een mondkapje te dragen tijdens het lopen bij de leswisselingen en in de pauzes. Buiten hoeven de mondkapjes niet gedragen te worden.

Mondkapje dragen

Leerlingen en personeelsleden brengen hun eigen mondkapjes mee. Het mondkapje moet de mond en neus bedekken. Bij de receptie zijn mondkapjes te verkrijgen voor degenen die hem zijn vergeten. Bekijk de instructie voor het opbrengen van het mondkapje op de website van de Rijksoverheid

Het mondkapje vervangt niet de reeds bestaande maatregelen zoals het tenminste 1,5 meter afstand van elkaar houden (personeel t.o.v. elkaar en personeel t.o.v. leerlingen). Deze maatregelen blijven onverminderd van kracht.

Overleg met MR

Tevens zijn wij in overleg met de MR om het dragen van mondkapjes te verplichten tijdens het lopen bij de leswisselingen en in de pauzes. Zodra wij van de MR instemming hebben verkregen op deze maatregel zullen wij u opnieuw informeren.

Compliment

Tijdens de praktijklessen is het al een goede gewoonte om een mondkapje te dragen. Graag  willen wij dan ook de leerlingen complimenteren met dit gedrag. 

We vinden het heel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk te beperken. Ons doel is tevens te voorkomen dat we de school op een moment moeten sluiten bij teveel besmettingen. We doen daarom een groot beroep op de medewerking van de leerlingen en het personeel. U willen we vragen om het belang van het dragen van het mondkapje met uw zoon en/of dochter te bespreken.We hebben er vertrouwen in dat het ons gaat lukken dat iedereen een mondkapje draagt in onze school.