Corona update: 8 september 2020

Geplaatst op 08 september 2020 in Leerlingen

Wij brengen u graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in onze school. 

Onderwijs op afstand

Bij milde (corona) klachten waarbij een leerling enkele dagen thuis blijft, is het niet haalbaar om onderwijs op afstand te organiseren. Zij kunnen via de studiewijzers en verschillende classrooms aan het werk. Bij quarantaine voor een langere periode introduceren wij het buddysysteem. In het buddysysteem zorgt de mentor er voor dat iedere leerling een buddy heeft. Een leerling in quarantaine neemt dan contact op met zijn/haar buddy die bij de ICT afdeling een chromebook kan lenen om de les te streamen. Op deze manier kan de leerling die thuis zit de les volgen.

Een negatieve testuitslag, wat nu?

Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen leerlingen bij een negatieve uitslag van de coronatest weer naar school. Als een huisgenoot getest wordt op corona, maar uw kind heeft zelf geen klachten dan kan hij/zij gewoon naar school komen. Wordt een huisgenoot positief getest op corona, dan dienen alle gezinsleden in quarantaine te blijven. Stelt u ons dan op de hoogte, zodat wij de nodige maatregelen kunnen nemen op school.

Meer naar buiten

In de pauzes moeten de leerlingen uit de bovenbouw zoveel mogelijk naar buiten. Deze week wordt er een tent op het schoolplein geplaatst, zodat leerlingen ook met slecht weer naar buiten kunnen. Om rommel in de buurt te voorkomen: gooi het afval in de prullenbakken.

Na de eerste bel richting het lokaal

De leerlingen mogen pas naar de lokalen als de eerste bel (voor het 1e uur en na de pauzes) is gegaan. Geef hierbij het personeel de ruimte, zodat zij zich ook aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Koud op school?

Wij ventileren ons schoolgebouw zoveel mogelijk. Door het extra ventileren kan het wat kouder zijn op school. Onze tip: zorg dat uw kind een dikke trui meeneemt naar school.