Alles over het bestellen van boeken en leermiddelen!

Geplaatst op 04 juli 2022 in Leerlingen

Instructievideo’s bestellen leermiddelenpakketten

Het einde van het schooljaar is in zicht! Leerlingen hebben bijna vakantie, maar de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn ook al in volle gang. Vergeet niet op tijd je schoolboeken en leermiddelen te bestellen bij de firma van Dijk.

Speciaal voor leerlingen die hun leermiddelenpakketten gaan bestellen heeft Van Dijk een tweetal video’s gemaakt over het bestellen en leveren van leermiddelenpakketten:

Instructievideo over het bestellen van leermiddelenpakketten

Instructievideo over het leveren van leermiddelenpakketten

Boekenlijst voor het nieuwe schooljaar

Je boekenlijst voor het nieuwe schooljaar vind je op de website van Van Dijk. Klik hier voor de website van Van Dijk, vul bij plaatsnaam ‘Uithoorn’ in en klik op ‘Alkwin Kollege’, leerjaar 2022-2023 en kies de leermiddelenlijst voor je leerjaar. Log in met je account of maak een account aan en bestel je boeken en leermiddelen!

Grafische rekenmachine (klas 4)

In de vierde klas van Havo, Atheneum en Gymnasium volgen bijna alle leerlingen het vak wiskunde. Voor dit vak is vanuit de eindexameneisen, het werken met een grafische rekenmachine verplicht.
Op het Alkwin Kollege wordt in de wiskundelessen gewerkt met de nieuwste Casio fx-CG50. Deze rekenmachine is niet opgenomen in het boekenfondspakket.

De school heeft een scherpe aanbieding ontvangen van Scheepstra Rekenmachines. Omdat het op het Alkwin Kollege om een groot aantal leerlingen gaat, hebben ouders en leerlingen die in 2022-2023 in klas 4 zitten de vrijblijvende mogelijkheid om deze rekenmachine bij ons aan te schaffen voor de scherpe prijs van € 99,95 (incl. BTW). Lees hier hoe je de rekenmachine kunt bestellen!

Boeken bewaren voor leerjaar 2022-2023

In dit bestand kun je zien welke leerboeken je niet bij Van Dijk hoeft in te leveren, omdat je ze volgend schooljaar nog nodig hebt of op school mag inleveren. De boeken staan op vak en leerjaar en in de laatste kolom lees je of je het boek volgend schooljaar nodig hebt, het een naslagwerk is voor volgende jaren (flexboek) of dat je het boek moet inleveren op school (en niet bij Van Dijk).

Schakelklas 2hv

Leerlingen die volgend schooljaar plaatsneen in de schakelklas 2hv, dienen de leermiddelen voor 2vwo te bestellen bij Van Dijk.